Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Werk PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - W
Omdat men door middel van een baan zichzelf bestaansmiddelen verschaft, hoort de gemeente volgens Amsterdam Sociaal zich in te spannen om voldoende werkgelegenheid te creƫren. Niet alleen is werken een middel om geld te verdienen, ook wordt er op die manier belasting afgedragen waardoor iedereen bijdraagt aan een betere toekomst. Om die redenen dient de gemeente enerzijds de werkgelegenheid en anderzijds participatie op de arbeidsmarkt te stimuleren.

Amsterdam Sociaal vindt dat bij een wereldstad als Amsterdam een 24-uurs economie hoort. Wij zijn daarvoor voor liberalisering van de openingstijden voor winkeliers en horeca. Wanneer winkels en horeca langer open kunnen blijven zal dit niet alleen goed zijn voor de klandizie, maar ook zullen hierdoor meer arbeidsplaatsen beschikbaar komen, waar uiteindelijk heel Amsterdam baat bij zal hebben.

Amsterdam Sociaal vindt verder dat iedereen die gezond is en gewoon kan werken, geen aanspraak meer kan maken op een uitkering. Hoewel de werkgelegenheid daalt, is er nog steeds een tekort aan laaggeschoolde arbeid. Het is niet aan de gemeente om mensen die te trots zijn om werk beneden hun stand te doen, van een uitkering te voorzien. Wij pleiten voor een model, waarin mensen die een uitkering aanvragen, deze zonder verplichtingen twee maanden ontvangen, maar daarna voor een keuze worden gesteld. Of zij krijgen door de gemeente een baan toegewezen voor drie dagen per week op bijstandsniveau, of zij worden gekort op hun uitkering. Op deze manier werken zij voor hun uitkering en hebben zij twee dagen per week om te solliciteren. Drie groepen zijn hierop een uitzondering: mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap en ouders van eenoudergezinnen.

Een grote groep Amsterdammers, bijna altijd van allochtone afkomst, hebben een opleiding gevolgd en zijn bereid om hard te werken, maar kunnen geen werk vinden. Het bedrijfsleven negeert vaak kandidaten van allochtone afkomst en geeft voorrang aan autochtone Amsterdammers. Discriminatie in de samenleving, en op de arbeidsmarkt valt, niet te tolereren, dus hier zal de gemeente hard tegen op moeten treden. Enerzijds door bedrijven die een discriminerend personeelsbeleid voeren te beboeten en bedrijven die een goede afspiegeling zijn van de Amsterdamse samenleving te belonen in de vorm van subsidies.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons