Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Verkeer & vervoer PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - V
In een stad als Amsterdam, waar veel inwoners in een klein gebied wonen, kan het verkeer nogal voor hectische taferelen zorgen. Ook zijn uitlaatgassen van veel auto’s schadelijk voor het milieu en de gezondheid. Amsterdam heeft een uitgebreid openbaar vervoersnetwerk, er rijden voldoende bussen, trams en metro’s, terwijl veel Amsterdammers vanwege de kleine afstanden vaak op de fiets stappen. Amsterdam Sociaal wil daarom het autogebruik in de stad ontmoedigen door de huidige alternatieven aantrekkelijker te maken.

Peilingen tijdens een autoloze zondag hebben uitgewezen dat er 25 procent minder luchtvervuiling is, wanneer er geen auto`s in de stad rijden, terwijl al tijden bekend is dat mede dankzij auto’s mensen die in een stad leven een hogere kans op longziektes hebben dan mensen op het platteland. Ook wezen Europese peilingen Nederland aan als één van de ergste Europese milieuvervuilers. Amsterdam Sociaal wil dat de schadelijke gevolgen serieus worden genomen en pleit voor stimulering van ‘schone’ auto’s, door het bieden van extra subsidies en gratis parkeren. Ook willen wij extra heffingen op auto’s in Amsterdam die vervuilend zijn.

Daarnaast willen wij om het autogebruik verder te ontmoedigen iedereen die geen inwoner van Amsterdam is tol laten betalen wanneer zij met hun auto Amsterdam in willen. Amsterdam Sociaal pleit er voor om iedere niet-Amsterdamse auto te belasten met 10 euro voor deze toegang krijgt tot de stad. Om een goed alternatief te bieden zijn wij voor uitbreiding van parkeergarages aan de rand van de stad met goede openbaar vervoersverbindingen met de stad, waardoor bezoekers nog steeds een goede verbinding met het centrum behouden. In plaats van de auto voor de deur te parkeren, zullen ze dan de tram, bus of fiets moeten nemen tot de parkeergarage. Een kleine opoffering voor een betere toekomst vinden wij.

Ook zijn fietsers in Amsterdam een kwetsbare groep, waardoor wij overal in Amsterdam duidelijke, verkeersveilige fietspaden willen, zodat het aantal ongelukken onder deze groep terug wordt gedrongen.

Amsterdam Sociaal wil het gebruik van schone auto’s stimuleren en de schadelijke effecten van het verkeer serieus nemen, en vooral terugdringen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons