Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Veiligheid PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - V
Amsterdam Sociaal ziet de verharding in de maatschappij overal terug. De benadering naar elkaar toe, de rellen in de voetballerij, de onnodige slachtoffers van zinloos geweld, berovingen, liquidaties, chauffeurs van het GVB die worden mishandeld, homo’s die niet veilig over straat kunnen, agressie in het verkeer, enzovoort, enzovoort. Uit het voorgaande blijkt dat de huidige aanpak van de gemeente tot op heden weinig effect heeft gehad, waardoor we voor een andere aanpak zijn.

Onderwijs, zorg, werkgelegenheid en veiligheid zijn volgens Amsterdam Sociaal dé kerntaken van een gemeente. Veiligheid moet daarom volgens ons hoog op de politieke agenda staan en prioriteit krijgen in het beleid. De politie dient meer middelen tot haar beschikking gesteld te krijgen, zodat er voldoende, kundig, personeel aangenomen kan worden. Ook dient de politiemacht administratief personeel in dienst te nemen die het papierwerk voor hun rekening nemen, zodat de agenten meer tijd op straat kunnen doorbrengen.

Verder vindt Amsterdam Sociaal dat de stadswacht ruimere bevoegdheden dient te krijgen. Stadswachten dienen een verkorte politieopleiding te krijgen waarbij ze de bevoegdheid krijgen om mensen aan te houden. Op deze manier wordt er niet alleen werkgelegenheid gecreëerd, maar wordt op een efficiënte manier iets aan de veiligheid gedaan. Om de agressie in het openbaar vervoer tegen te gaan willen wij tevens in iedere tram en bus een dergelijke stadswacht.

Wij vinden dat in een maatschappij die vrijheid, gelijkheid en tolerantie als kernwaarden heeft, geweld niet valt te tolereren. Een gemeente die beweert tegen geweld te zijn, maar al jaren de verantwoordelijkheid van zich afschuift en niet efficiënt weet op te treden, kan niet serieus genomen worden en geeft een verkeerd signaal af.

Amsterdam Sociaal is voor minimaal overheids- en politieoptreden, maar waar de veiligheid in het geding is, moet hard opgetreden worden om de vrijheid te beschermen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons