Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Uitgaan PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - U
Waar het Amsterdamse uitgaansleven eens toonaangevend was, vindt Amsterdam Sociaal dat Amsterdam, door het strenge gemeentelijke beleid en de vroege sluitingstijden, haar internationaal trendsettende positie heeft verloren en is afgegleden naar de provinciaalse middelmaat. Daarom vinden wij dat het Amsterdamse uitgaansleven weer de uitstraling van een hoofdstad dient te krijgen.

Om dat te bereiken pleit Amsterdam Sociaal voor langere openingstijden in de Horeca. Wij willen dat zowel restaurants, cafés en discotheken de hele nacht open kunnen blijven, zowel in het weekend als door de week. Het is merkwaardig te noemen dat er in steden als Den Haag en Groningen de hele nacht gegeten en gedanst kan worden, terwijl in een stad als Amsterdam er geen sprake meer is van een bruisend nachtleven. Liberalisering van de openingstijden betekend behalve een stimulering van de economie, vooral dat de hoofdstad van Nederland ook ’s nachts weer tot leven komt.

Daarnaast zijn de verstikkende regels waar de Horeca mee te maken heeft ons een doorn in het oog. Amsterdam Sociaal is daarom voorstander van een versoepeling van de exploitatievergunning, een opheffing van het rookverbod en al met al een meer coöperatieve houding van de gemeente. Regelgeving waardoor men niet meer staand op een terras een drankje kan drinken of waardoor men geen terrasverwarming meer heeft, maar dekens moet gebruiken streeft volgens ons haar doel voorbij.

De grootste problemen tijdens het uitgaan in Amsterdam zijn volgens Amsterdam Sociaal overlast, geweld en discriminatie. Omdat zowel geweld, als discriminatie een bedreiging is voor de Amsterdamse vrijheid, gelijkheid en tolerantie, dient de gemeente hier hard tegen op te treden. Daarom zijn wij voor uitbreiding van het cameratoezicht in uitgaansgebieden waardoor eventuele misstanden vroeg kunnen worden gesignaleerd, ook dienen Horeca ondernemers zelf beter rekening te houden met omwonenden, want bij meer vrijheid hoort meer verantwoordelijkheid.

Amsterdam Sociaal wil de kernwaarden vrijheid, gelijkheid en tolerantie terug zien in het uitgaansleven, zodat uitgaan in Amsterdam voor iedereen een feest is.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons