Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Terrorisme PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - T
De laatste jaren zien we een opkomst van het terrorisme. Van New York, London, Madrid tot Amsterdam zien we voorbeelden van aanslagen die worden gepleegd uit naam van een geloof. Hoewel het om uitwassen gaat, en hierdoor zeker niet een hele geloofsovertuiging veroordeeld mag worden, verdiend het terrorisme voldoende aandacht. Volgens Amsterdam Sociaal is hierbij een andere aanpak gebaat.

Wat de daders, naast hun geloof, met elkaar gemeen hebben, is dat het allemaal jonge mannen waren, met veelal een goede opleiding, die bovendien opgegroeid zijn in de landen waar de aanslagen gepleegd werden.

Omdat de Koran en geen enkel ander heilig boek dergelijke aanslagen goedkeurt, zien wij het geloof niet als oorzaak van het hedendaags terrorisme in het Westen. Wij zien in vervreemding de wortels van het terrorisme.

Amsterdam Sociaal is van mening dat moslims in de media, de media en de maatschappij ongelijk behandeld worden. Hoewel er zat moslims in Amsterdam zijn die vanwege crimineel gedrag overlast veroorzaken, is het overgrote deel van de moslims goed geïntegreerd in de samenleving. Toch wordt in de media en door de politiek een eenzijdig beeld geschetst van de slecht geïntegreerde, criminele, werkloze en vaak terroristische moslim.

Door consequent een hele bevolkingsgroep zo neer te zetten, voelen deze mensen zich niet geaccepteerd. Wanneer mensen zich niet geaccepteerd voelen, vervreemden zij zich van de maatschappij. Wanneer zij zich vervolgens vervreemden van de maatschappij, is het niet ondenkbaar dat sommigen zich afkeren van deze maatschappij en zich ertegen willen verzetten. Wanneer mensen het gevoel hebben dat zij zich tegen de maatschappij willen verzetten, kan in uitzonderlijke gevallen de stap naar het terrorisme snel gezet worden. Daar worden ze immers wel geaccepteerd voor wie ze zijn.

Amsterdam Sociaal pleit daarom voor terrorisme bestrijding op basis van voorkomen is beter dan genezen. Wij willen een Amsterdam waarin iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn. Of je nou moslim, homo, allochtoon of autochtoon bent; in Amsterdam hoort niemand buiten de boot te vallen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons