Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Sport PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - S
Amsterdam Sociaal ziet sport als een gezonde manier om jezelf te ontwikkelen, waarbij het tevens goed is voor de gezondheid én voor het ontwikkelen van sociale contacten. Daarom dient de gemeente sport onder haar inwoners aan te moedigen en, waar nodig, te stimuleren. Om dit te bereiken zijn wij voor de invoering van sportsubsidie en een sportpas.

Om het belang van sport kracht bij te zetten vinden wij dat de gemeente naar gelang het belastingtarief waar mensen in vallen, subsidie dient te verstrekken indien mensen sporten. Iemand in de hoogste belastingschaal krijgt tien procent van zijn contributie terug, iemand in de middelste schaal twintig procent, en de laagste belastingschaal ontvangt een teruggave van dertig procent van zijn contributie. Op deze manier hoopt Amsterdam Sociaal door middel van sportsubsidie meer mensen aan het sporten te krijgen.

Een groep Amsterdammers die vanwege financiële redenen onvoldoende aan sporten toekomst, de mensen met een minimuminkomen, dient volgens Amsterdam Sociaal extra ondersteunt te worden. Voor deze groep zijn wij voor de invoering van de sportpas.

Met de sportpas krijgen mensen met een minimuminkomen de mogelijkheid om jaarlijks één sport naar keuze te selecteren, waarvan de gemeente vervolgens in zijn geheel de contributie betaalt. Zodoende hebben mensen die normaal vanwege hun financiële situatie geen sport kunnen beoefenen, ook de mogelijkheid om lid te worden van een sportvereniging.

Middels de sportpas en het verstrekken van sportsubsidie zullen niet alleen meer mensen een sport gaan beoefenen, wat goed is voor de volksgezondheid, maar ook zullen verenigingen meer leden aan zich binden, waardoor ze minder afhankelijk van gemeentelijke steun zijn.

Amsterdam Sociaal staat voor een beleid waarin de gemeente zich actief inzet om een gezonde levensstijl te stimuleren, waarbij iedere Amsterdammer de mogelijkheid krijgt om een sport te beoefenen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons