Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Roken PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - R
Amsterdam Sociaal vindt het huidige rookbeleid intolerant en in strijd met de persoonlijke vrijheid. Bovendien is het rookbeleid op zijn zachtst gezegd hypocriet te noemen. Daarom willen wij een veranderende houding ten aanzien van roken.

Dat roken schadelijk voor de gezondheid is, en zelfs dodelijk kan zijn, valt niet te betwisten. Wat wél te betwisten valt zijn de schadelijke effecten van passief roken. Het aantal onderzoeken wat zegt dat meeroken niet schadelijk is, is even hoog als het aantal onderzoeken wat beweerd dat het schadelijk is. Wij vinden het daarom onrechtvaardig dat er in de Horeca een rookverbod geldt en willen dit aangepast zien.

Ook vinden wij de argumentatie van de overheid ronduit zwak. Roken is blijkbaar zo schadelijk dat mensen die uitgaan op den duur vermoord kunnen worden door sigaretten. Om het personeel van horecagelegenheden voor de dood te beschermen, mag er dus niet meer gerookt worden tijdens het uitgaan. Dan is het raar dat de overheid de verkoop van zo iets dodelijks toestaat, en er zelf zoveel accijns op heft, dat ze rijk worden van de dood van anderen. Als sigaretten echt zo schadelijk zijn zoals de overheid beweert, dan is er maar één oplossing; een algeheel verbod. Maar daar wil de overheid niet aan geloven, omdat ze dan hun kostbare accijns mislopen. Hypocriet noemt Amsterdam Sociaal dat.

Omdat mensen de vrije keuze moeten kunnen hebben om te roken, en aangezien het verkocht wordt, zijn wij tegenstander van het rookverbod. Omdat wij toch de niet-rokers ook tegemoet willen komen en ze vooral niet willen vermoorden door sigarettenrook, willen wij ondernemers zelf de keuze geven om een rookvrij café te hebben of niet. Wanneer er in de stad zowel rookvrije cafés zijn, alsmede cafés waar men wel mag roken, is er pas sprake van gelijkheid.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons