Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Prostitutie PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - P
Het oudste beroep ter wereld, prostitutie, is wat Amsterdam Sociaal betreft onlosmakelijk verbonden met Amsterdam. De wereldberoemde Wallen gelden als trekpleister voor toeristen en zorgen er mede voor dat over de hele wereld veel mensen Amsterdam kennen. Ook zijn de Wallen, net als coffeeshops, volgens ons één van de kenmerken van de Amsterdamse vrijheid en tolerantie. Daarom dient de gemeente dit uniek stukje Amsterdam te koesteren en te behouden.

Aangezien prostitutie een legaal beroep is en prostituees, als zelfstandig ondernemer, belasting afdragen, vindt Amsterdam Sociaal dat de gemeente deze bedrijfstak net als iedere andere bedrijfstak dient te behandelen en dat het repressieve beleid moet worden stopgezet. Wij vinden het onrechtvaardig dat een hele bedrijfstak, aan de hand van enkele incidenten, wordt gecriminaliseerd en vinden een Amsterdam zonder Wallen ondenkbaar.

Amsterdam Sociaal is van mening dat niet iedere prostituee een slachtoffer van mensenhandel is en dat de overgrote meerderheid er vrijwillig werkt.

Daarom willen wij dat de gemeente stopt met het opkopen van ramen, waarmee de unieke identiteit van het Wallengebied verloren gaat. Ook dient de regeldrang van de gemeente, waarvan eerlijke ondernemers de dupe worden, te worden beperkt.

Wij zijn voor het behoud van het aantal ramen wat wordt vrijgegeven voor raamprostitutie. Wanneer er vervolgens een criminele organisatie, achter een betreffend bedrijf blijkt te zitten, dienen de vrijgekomen ramen te worden verkocht aan eerlijke ondernemers, in plaats van door de gemeente te worden opgekocht.

Amsterdam Sociaal stelt verder dat prostitutie een vrije keuze is, waar de dames zelf voor kiezen. Daarom willen wij dat prostituees niet als slachtoffer worden gezien, maar als geëmancipeerde vrouwen die hun eigen lot bepalen. Omdat gedwongen prostitutie echter niet te tolereren valt en Amsterdam Sociaal op wil komen voor slachtoffers van mensenhandel ageren wij tegen het huidige gemeentebeleid.

De gemeente dient haar beleid te richten op ondersteuning en opvang. Een intakegesprek is daarbij een eerste stap, maar het is waanzin dat de gemeente de verantwoordelijkheid legt bij de raamexploitant. Jarenlang doet de gemeente het voorkomen alsof de Wallen een crimineel bolwerk zijn, en nu moeten diezelfde mensen ineens een intake houden, waarbij prostituees psychologische, fysiologische‐, taal‐ en rekentoetsen moeten ondergaan.

Als de gemeente werkelijk begaan is met de prostituees dan valt de intake onder verantwoordelijkheid van de gemeente zelf.

Amsterdam Sociaal staat voor een beleid waarbij de gemeente de banden met de prostitutiebranche versterkt, opkomt voor de prostituees zonder hierbij de bestrijding van criminele elementen uit het oog te verliezen.
 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons