Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Onderwijs PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - O
Amsterdam Sociaal ziet kwalitatief hoogstaand onderwijs als één van de voorwaarden voor een succesvolle maatschappij. Wanneer mensen een opleiding hebben genoten, maken zij meer kans op een baan en kunnen zodoende deelnemen aan het maatschappelijk leven. De gemeente dient daarom terug te keren naar haar kerntaken en meer prioriteit aan onderwijs geven.

Net als in de zorg en veel andere sectoren is het grootste probleem in het onderwijs het tekort aan personeel. Nog steeds kampen scholen met personeelstekorten waardoor klassen onnodig groot worden en leerlingen niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Door middel van een betere samenwerking met andere onderwijsinstellingen zoals HBO`s en universiteiten in de regio kan een oplossing gevonden worden voor de tekorten, door studenten als stage in te zetten als klassenassistenten.

Er kunnen tevens oplossingen gevonden worden door subsidies te verlenen aan mensen die zich willen omscholen tot onderwijzer. De gemeente kan deze mensen een studiefinanciering geven om zodoende de nodige diploma’s te verkrijgen. Daarnaast moet er bij de onderwijsinstellingen voldoende budget aanwezig zijn om de docenten aan te stellen, waar nodig behoort te gemeente hier garant voor te staan. Het mag niet zo zijn dat kinderen vanwege een lerarentekort onvoldoende begeleiding krijgen. Juist in een tijd waar de maatschappij verhardt, zijn er goede docenten nodig.

Amsterdam Sociaal ziet de zogenaamde zwarte en witte scholen ook niet als een probleem. Iedereen heeft de vrijheid om de school naar keuze te kiezen en veelal kiezen de mensen de school die in de buurt ligt. De hele zwart/wit problematiek kan op een natuurlijke manier worden opgelost, wanneer het woonbeleid zoals beschreven in paragraaf 4.1 wordt ingevoerd. Daarnaast kan niet ontkent worden dat leerlingen op ‘zwarte’ scholen eerder een leerachterstand hebben. Daarom vinden wij dat scholen die slechter scoren, hogere subsidies moeten krijgen om zodoende betere docenten aan te kunnen trekken.

Amsterdam Sociaal wil goed onderwijs voor alle Amsterdammers.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons