Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Literatuur PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - L
Literatuur, boeken en lezen zijn volgens Amsterdam Sociaal belangrijk voor iemands ontwikkeling. Lezen stimuleert niet alleen de verbeelding, ook kan literatuur een goede manier zijn om je te uiten of om kennis op te doen. Al met al zijn er genoeg redenen waarom Amsterdam Sociaal boeken, en het lezen van boeken, wil stimuleren.

Om het lezen te stimuleren wil Amsterdam Sociaal dat de gemeente gratis een bibliotheekpas verstrekt aan mensen met een minimuminkomen en alle Amsterdammers tot en met 21 jaar. Zodoende heeft de jeugd voldoende middelen om kennis te maken met, en gebruik te maken van, hetgeen de literatuur ze te bieden heeft. Omdat mensen met een minimuminkomen vaak vanwege financiƫle tekorten niet kunnen genieten van hetgeen Amsterdam ze te bieden heeft, willen wij de bibliotheekpas ook voor deze groep beschikbaar maken.

Tenslotte vindt Amsterdam Sociaal dat niet alleen lezen, maar ook schrijven, bijdraagt aan iemands ontwikkeling. Om het schrijven onder de jeugd te stimuleren zijn wij voor het opstarten van diverse workshops creatief schrijven in diverse Amsterdamse buurt- en jongerencentra.

In het tijdperk van nieuwe media, film en internet, dient er volgens Amsterdam Sociaal voldoende aandacht voor literatuur te zijn.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons