Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Kunst PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - K
Amsterdam Sociaal vindt dat bij een stad als Amsterdam een ruim en divers kunst & cultuuraanbod hoort met internationale uitstraling. Kunst en cultuur stimuleren zelfexpressie, de fantasie en verbeelding en dient daarom voor iedere Amsterdammer toegankelijk te zijn.

Amsterdam heeft met haar vele theaters, musea en poppodia een breed cultureel aanbod, waar lang niet door iedereen gebruik van wordt gemaakt. Enerzijds wil Amsterdam Sociaal regelmatige bezoekers tevreden stellen door meer internationaal toonaangevende exposities naar de stad te halen, anderzijds willen wij het huidige aanbod voor iedereen toegankelijk maken door het invoeren van de cultuurpas.

Met de cultuurpas kunnen alle Amsterdammers tot 21 jaar en alle Amsterdammers met een minimuminkomen, gratis, eens per kwartaal een keuze maken uit het Amsterdamse kunst & cultuuraanbod. Hierdoor kunnen ook de groepen die hier normaal niet mee in aanraking komen, deelnemen aan het cultureel leven.

Ook zij wij voor de totstandkoming van een groot multifunctioneel kunstenaars podium in de stad, waar diverse kunstenaars kunnen werken en exposeren, van schilders tot beeldhouwers en VJ`s. Eén groot complex met diverse werkplaatsen en galeries waar beginnende en gevestigde kunstenaars zich kunnen ontwikkelen. Op deze locatie dient tevens een kunstmarkt te komen, waar kunstliefhebbers dagelijks terecht kunnen.

Aangezien Amsterdam een multiculturele samenleving is dient dit ook tot uiting te komen in het cultuurbeleid. In deze diverse samenleving, waar verschillende culturen langs elkaar heen leven, zal het onderling respect en vertrouwen toenemen wanneer men kennis maakt met elkaars cultuur. Daarom is Amsterdam Sociaal voor de invoering van een jaarlijks feest waarmee de Amsterdamse diversiteit wordt gevierd, en waarbinnen de verschillende culturele groepen de mogelijkheid krijgen om zich te uiten en hun cultuur met Amsterdam te delen.

Amsterdam Sociaal staat voor een beleid waarbij kunt en cultuur ten goede komt aan de gehele Amsterdamse maatschappij.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons