Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Jeugd & jongeren PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - J
In een stad als Amsterdam, waar het aantal jongere inwoners relatief hoog is, dient de gemeente te beseffen dat de jeugd haar toekomst is. Daarom behoort Amsterdam, volgens Amsterdam Sociaal haar jongeren diverse mogelijkheden te bieden om zichzelf zowel op het geestelijke, lichamelijke, sportieve, individuele en maatschappelijke vlak te ontwikkelen.

Daarvoor is een kwaliteitsinjectie in het onderwijs nodig, goede docenten dragen bij aan de ontwikkeling van een kind. Dus dient de gemeente de scholen, waar nodig, te ondersteunen. Er zal actief een oplossing voor het lerarentekort gevonden moeten worden en dan kan gedacht worden aan een betere samenwerking met Universiteiten en HBO`s die stagieres gaan leveren. Ook moeten omscholingscursussen tot leraar worden ondersteund.

Amsterdam Sociaal hoopt verder door middel van sportsubsidie, waarbij de gemeente een deel van de contributie op zich neemt, meer jongeren aan het sporten te krijgen. Naast het feit dat sporten dus goed is voor de gezondheid is het tevens een middel voor kinderen om sociale contacten op te doen en zo met meer mensen in aanraking te komen dan achter een spelcomputer.

Behalve sportsubsidie wil Amsterdam Sociaal een cultuurpas voor alle Amsterdammers tot en met 21 jaar, waarbij ieder kwartaal, kosteloos, een evenement naar keuze kan worden bezocht. Zodoende hopen wij cultuur voor iedereen toegankelijk te maken. Om diezelfde reden vinden wij ook dat iedere Amsterdammer tot en met 21 jaar gratis het museum moet kunnen bezoeken.

Tenslotte dient Amsterdam in iedereen stadsdeel voldoende speel- en recreatiemogelijkheden voor kinderen aan te bieden. Dit kan in de vorm van speeltuinen, sportveldjes en buurthuizen.

Amsterdam Sociaal hoopt middels beter onderwijs, sportsubsidie en de cultuurpas de jeugd voldoende handvatten te bieden om zichzelf te ontwikkelen, zodat Amsterdam een rooskleurige toekomst in het verschiet heeft.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons