Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Identificatieplicht PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - I
Iedereen van 14 jaar en ouder in Amsterdam is verplicht om 24 uur per dag, waar die ook gaat en staat zijn identiteitsbewijs bij zich te hebben. Hoewel dit inmiddels door velen als iets vanzelfsprekends wordt ervaren ziet Amsterdam Sociaal dit als een directe aanval op de persoonlijke vrijheid. Daarom zijn wij voor een versoepeling van de identificatieplicht.

Wanneer men van overheidsdiensten gebruikt maakt is het geoorloofd om iemands identiteit vast te kunnen stellen, ook dient de belastinginspecteur op het werk iemands identiteit te kunnen controleren en wanneer iemand de wet heeft overtreden dient zijn identiteit achterhaald te worden, in de overige gevallen heeft het geen nut. De overheid heeft nu de macht om haar inwoners waar en wanneer zij willen naar hun identiteit te vragen. Ondanks dat het overgrote deel van de bevolking niets te verbergen heeft, heeft de overheid nu een machtsmiddel in handen, die lijnrecht tegenover vrijheid staat.

Amsterdam Sociaal staat voor een maatschappij die vrijheid als kernwaarde heeft. Een kernwaarde die mede door de identificatieplicht wordt geketend.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons