Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Hoofddoeken PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - H
In plaats van het symbool van onderdrukking, ziet Amsterdam Sociaal de hoofddoek als een persoonlijke uiting van iemands geloofsovertuiging. Net zoals keppeltjes en kruisen dat ook zijn. Daarom vinden wij dat iedereen in vrijheid een hoofddoek moet kunnen dragen en zijn wij tegenstander van eventuele verboden op het dragen hiervan.

Wel vindt Amsterdam Sociaal, dat in een samenleving die een scheiding van kerk en staat kent, overheidsfunctionarissen zich moeten onthouden van religieuze uitingen op het werk. Daarom zijn wij voorstander van een verbod op religieuze uitingen voor de overheid. Maar dit geldt dan niet alleen voor hoofddoeken, maar ook voor keppeltjes en het christelijke kruis. Het is hypocriet om alleen over hoofddoeken te spreken, wanneer andere geloofsuitingen buiten beschouwing worden gelaten.

Ongetwijfeld zullen er gevallen zijn waarbij vrouwen verplicht een hoofddoek moeten dragen van hun man of ouders, maar veruit draagt de overgrote meerderheid van de vrouwen de hoofddoek uit vrije wil en zijn zij er trots op om zich op een dergelijke manier te uiten.

In een samenleving die gekenmerkt wordt door vrijheid, gelijkheid en tolerantie moet iedereen de mogelijkheid hebben om zich te uiten zoals hij of zij dat wilt.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons