Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Gezondheidszorg PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - G
Nederland behoort tot de rijkste, hoogst opgeleide landen ter wereld. Daarom hebben problemen in de zorg vaak niet te maken met de kwaliteit van de zorg. Uitzonderingen daargelaten zijn de mensen over het algemeen goed opgeleid en wordt er kwalitatief goede zorg geboden. Het probleem zit hem volgens Amsterdam Sociaal in de hoeveelheid zorg die wordt aangeboden. Nog steeds kampen veel zorginstellingen, zoals ziekenhuizen en thuiszorg organisaties met een tekort aan personeel.

Amsterdam Sociaal vindt daarom dat de gemeente actief de werving van personeel voor deze sector dient ondersteunen. Naast financiƫle steun kan dit ook in de vorm van een samenwerkingsverband met MBO en HBO instellingen in de regio, waarin jongeren een stage lopen in bijvoorbeeld een zorginstelling. Op deze manier kunnen de tekorten op korte termijn worden opgelost. Daarnaast kan er personeel gevonden worden uit het aanbod van mensen die een uitkering aanvragen, maar vanwege goede gezondheid een tijdelijke baan aangeboden krijgen van de gemeente.

Naast deze oplossingen dient er ook een structurele oplossing te komen in verband met de alom genoemde vergrijzing. Hoewel het in Amsterdam meevalt en de bevolking redelijk jong is, is de vergrijzing een extra reden om tot een passende oplossing te komen. Zorgopleidingen en instellingen dienen meer subsidie voor personeel te ontvangen. Het mag niet zo zijn dat een Amsterdammer zijn hele leven belasting heeft betaald, maar wanneer puntje bij paaltje komt er geen passende hulp geboden kan worden.

In Amsterdam dient tevens rekening worden gehouden met het feit dat een merendeel van de bevolking allochtoon is, waarvan de eerste generatie vaak gebrekkig Nederlands spreekt. De zorgaanbieders moeten rekening houden met de wensen en behoeftes van de maatschappij, en aangezien Amsterdam multicultureel is moet hier door de zorgaanbieders op worden ingespeeld.

Amsterdam Sociaal wil dat zorg meer prioriteit krijgt, zodat Amsterdam voldoende zorg kan blijven bieden aan haar inwoners.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons