Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Fietsen PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - F
In een relatief kleine stad als Amsterdam wil Amsterdam Sociaal het fietsgebruik stimuleren. Niet alleen is het goed voor de gezondheid, ook is het goed voor het milieu. Daarom stellen wij het volgende voor:

Minimahuishoudens dienen eenmalig een fiets met 50 procent korting aangeboden te krijgen, om zodoende ook de groep met de minste financiële draagkracht aan een fiets te helpen.

Ook vindt Amsterdam Sociaal dat de zogenaamde witte fietsen op meerdere plaatsen in de stad beschikbaar moeten zijn. Met witte fietsen kan iedereen voor een bepaalde tijd een fiets huren om zich door de stad te verplaatsen.

Om de veiligheid voor de fietsers te vergroten pleiten wij verder voor duidelijk gemarkeerde fietspaden op alle drukke wegen in Amsterdam. Wanneer fietsers een eigen fietspad hebben zal het aantal ongevallen in onze ogen afnemen. Daarnaast zijn wij voor politieacties waarbij het gebruik van fietsverlichting wordt gepromoot. Hierbij denken we aan acties, waarbij de politie in plaats van een bekeuring uit te schrijven een fietser zonder verlichting een voor- en achterlicht aanbiedt.

Tenslotte is de fiets één van de populairste vervoersmiddelen in de stad, wat inhoudt dat er voldoende parkeermogelijkheden voor fietsen moeten zijn in de stadsdelen, zodat het straatbeeld niet ontsierd wordt door rondslingerende fietsen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons