Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Energie PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - E
Amsterdam Sociaal vindt dat het gemeentelijk energiebeleid zich moet richten op duurzame, schone energie. Niet alleen dient de gemeente het gebruik van duurzame energie te stimuleren, maar ook moet alle energie waar de gemeente gebruik van maakt duurzame, of groene, energie zijn om zodoende het goede voorbeeld te geven.

Ten eerste vindt Amsterdam Sociaal dat alle energie in het stadshuis, de stadsdelen, het GVB en de overige gemeentelijke instellingen vanuit een duurzame energiebron moeten komen. Een gemeente die groene stroom propagandeert, maar zelf een energieverspiller is, heeft geen geloofwaardigheid.

Daarnaast dienen Amsterdammers en ondernemingen in Amsterdam zoveel mogelijk gestimuleerd worden tot het gebruik van duurzame energie. Amsterdam Sociaal is daarom voor het verstrekken van subsidies aan mensen die gebruikmaken van groene stroom.

Ook willen wij overal in Amsterdam straatverlichting met bewegingssensoren. Zodoende zullen ’s avonds en ’s nachts de lantaarns en verlichting pas aan gaan, wanneer er voorbijgangers zijn. Op deze manier wordt de verlichting pas geactiveerd wanneer het ook daadwerkelijk nodig is en zal het onnodig energieverbruik afnemen.

Middels deze ingrepen hopen wij op een duurzame manier Amsterdam te kunnen voorzien van energie, zodat de komende generaties er ook van kunnen genieten.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons