Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Economie PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - E
Amsterdam kan van oudsher gezien worden als een echte handelsstad. Sinds de middeleeuwen wordt de Amsterdamse economie dan ook gekenmerkt door bedrijvigheid, diversiteit en vernieuwing. Volgens Amsterdam Sociaal hoort bij een wereldstad als Amsterdam een 24-uurs economie. Daarom zijn we voor een verruiming van de openingstijden voor winkeliers en willen wij tevens de openingstijden in de Horeca liberaliseren.

Wij zijn er voorstander van om de openingstijden van winkels in Amsterdam te verlengen naar negen uur ’s avonds. Dit zal niet alleen de bedrijvigheid stimuleren, ook zal het winkeliers meer inkomsten opleveren en zullen er tevens meer arbeidsplaatsen gecreëerd worden. Amsterdam Sociaal ziet ruimere openingstijden dan ook als een stimulans voor de Economie.

Ook vinden wij dat de openingstijden voor de Horeca geliberaliseerd dienen te worden. Het moet in Amsterdam mogelijk zijn om tot diep in de nacht uit te gaan of iets te eten. Net als bij de winkeltijden, zal liberalisering van de openingstijden voor de Horeca een stimulerende werking op de economie hebben.

Amsterdam Sociaal wil een gemeente die de Amsterdamse bedrijvigheid, diversiteit en vernieuwing uitstraalt en stimuleert.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons