Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Duurzame energie PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
Amsterdam Sociaal vindt dat het onnodig uitputten van de natuurlijke hulpbronnen moet stoppen. Het boren naar olie, terwijl we weten dat de olie voorraad nog maar een paar decennia mee kan en het gebruik van kernenergie, terwijl de schadelijke gevolgen alom bekend zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Er wordt te weinig gekeken naar de schadelijke gevolgen voor mens en milieu en teveel gedacht aan winst, winst, winst. Amsterdam Sociaal wil dat het gebruik van duurzame energie gemeengoed wordt, zodat wij niet langer de natuur onnodig belasten, uitputten en verwoesten.

Hierbij willen wij dat de nadruk komt te liggen op windenergie en zonne-energie, beide staan allang niet meer in de kinderschoenen en kunnen als serieus alternatief worden beschouwd. Een andere vorm van duurzame energie, waar Nederland veel baat bij zou kunnen hebben, is waterenergie, waarbij energie wordt opgewekt door de beweging van de golven in het water. Al met al zijn er dan ook voldoende schone alternatieven.

Amsterdam Sociaal staat voor een beleid waarbij wordt geïnvesteerd in duurzame, schone energiebronnen, zodat de komende generaties geen schade ondervinden van ons huidige leefpatroon.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons