Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Drugs PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
Amsterdam heeft met haar coffee- en smartshops altijd een aparte plaats ingenomen in de wereld. Het Nederlandse gedoogbeleid heeft er tevens voor gezorgd dat er in Nederland minder verslaafden zijn dan in andere Europese landen. Het gedoogbeleid dient dus wel degelijk een nut.

Tegenover harddrugs, zowel de handel als het gebruik, dient hard opgetreden te worden. Nederland én Amsterdam dienen te vaak als doorgeefluik naar andere landen, en veel van de XTC wordt hier geproduceerd, terwijl cocaïne veelal via Nederland over de rest van Europa wordt gedistribueerd. De bestrijding van harddrugs dient hierom extra prioriteit te krijgen.

Aan de ander kant hebben we de softdrugs. Amsterdam Sociaal is voor een versoepeling van het softdrugsbeleid. Daarvoor willen wij concreet het volgende:

Legalisering van de achterdeur. De productie dient in handen van een paar aangewezen producenten te komen die vervolgens aan de coffeeshops leveren. Nu is de handel te schimmig en wanneer het gereguleerd wordt kan er tevens belasting worden geïnd, waardoor de samenleving er ook van profiteert. Daarnaast dienen coffeeshops buiten het rookverbod te vallen en moet men gewoon binnen een jointje kunnen roken. Tenslotte dient het paddoverbod worden opgeheven, maar dienen er strenge regels aan de sterkte en hoeveelheid van de paddenstoel te worden gesteld.

Waar harddrugs erg schadelijk zijn, dient er hard worden opgetreden, maar een jointje is niet schadelijker dan alcohol. Amsterdam Sociaal wil af van de hypocrisie rond softdrugs.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons