Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Discriminatie PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
In een stad als Amsterdam, waar verschillende nationaliteiten samenleven, hoort in een ideale situatie afkomst, kleur, geloof of ras geen invloed te hebben op iemands positie in de maatschappij.

Toch leven we momenteel in een samenleving die de tegenstellingen alleen maar versterkt; moslims zijn terroristen, zwart-witte scholen nemen eerder toe dan af, minimahuishoudens zijn bijna per definitie van buitenlandse afkomst, allochtonen hebben minder kansen op de arbeidsmarkt, nog steeds worden veel buitenlanders geweigerd tijdens het uitgaan, in het bedrijfsleven of de overheid worden topfuncties bijna per definitie bekleed door autochtone Nederlanders en dit zijn slechts enkele voorbeelden die laten zien dat discriminatie vaker voorkomt dan men denkt of wil geloven.

Amsterdam Sociaal wil een maatschappij waarin iedereen gelijke kansen heeft en geen onderscheid wordt gemaakt op basis afkomst. Discriminatie dient daarom hard aangepakt te worden; laat een discotheek maar eens tijdelijk zijn deuren sluiten, of trek de vergunning in van het bedrijf dat discrimineert. Pas dien zien mensen in wat de gevolgen zijn en zullen zij het beleid aanpassen. Het oogluikend toestaan wordt niemand beter van, dat wekt alleen maar de polarisatie in de hand.

Amsterdam Sociaal staat voor een Amsterdam waarin iedereen mee kan doen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons