Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Dieren welzijn PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
Het welzijn van dieren is tot voor kort nooit een punt op de politieke agenda geweest. Pas sinds kort is seks met dieren strafbaar en er is op moment van schrijven een wet in de maak die het verbied om dieren te vermoorden.

Amsterdam Sociaal vindt dat het welzijn van de dieren een landelijke aangelegenheid is, die in goede handen is bij de Partij van de Dieren. Zonder hun inspanning zouden eerder genoemde zaken waarschijnlijk niet bewerkstelligd worden. Toch zijn er enkele zaken die ook lokaal in Amsterdam opgepakt zouden kunnen worden.

Dierenasielcentra dienen meer steun van de gemeente te krijgen zodat zij alle dieren op een waardige manier op kunnen vangen en zorg kunnen bieden. Ook kost het geld om een dier naar een asiel te brengen, waardoor er nog steeds veel mensen hun huisdier in de natuur loslaten of vastbinden wanneer zij er genoeg van hebben. Amsterdam Sociaal wil dat de gemeente opdraait voor deze kosten, zodat mensen kosteloos hun dier naar het asiel kunnen brengen.

Steeds vaker komen er berichten in het nieuws waarbij dieren op kinderboerderijen worden mishandeld en gedood. Dergelijke overtredingen dienen hard aangepakt te worden, zodat zij als voorbeeld dienen voor andere raddraaiers.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons