Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
De Dam PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
De Dam wordt door velen, Amsterdammers en toeristen, gezien als het middelpunt van Amsterdam. Amsterdam Sociaal vindt dan ook dat de Dam hét visitekaartje van Amsterdam moet worden en een grondige renovatie dient te krijgen.

Momenteel is de Dam een grauwe, kale bedoening, zonder ook maar enige uitstraling. Wat dat betreft past de Dam goed bij het Paleis, wat er al net zo treurig bij ligt als het plein. Om dat te veranderen stelt Amsterdam Sociaal het volgende voor:

De Dam dient een trekpleister voor publiek te worden, voor zowel toeristen als Amsterdammers. Amsterdam Sociaal wil een fontein op Dam, die middels een mechanisme onder de grond kan verdwijnen zodat er nog steeds evenementen plaats kunnen vinden op de Dam. Vervolgens dienen er zitplaatsen te komen die mensen ook daadwerkelijk uitnodigen om te gaan zitten. Ook dienen er vergunningen verstrekt te worden die het mogelijk maakt voor originele straatartiesten hun kunsten te vertonen op de Dam. Tenslotte dient er een wekelijks kindermatinee te komen, waarbij kinderen gratis een theatervoorstelling op de Dam kunnen zien.

Amsterdam Sociaal wil teven dat het Paleis op de Dam, wat oorspronkelijk gebouwd is als stadhuis, haar oude functie weer terugkrijgt. Wij willen dat het stadhuis weer in het centrum van de stad komt, in het Paleis op de Dam.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons