Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
DiversiteitsDag PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - D
We leven in een wereldstad, maar met haar 178 nationaliteiten bevindt er zich in Amsterdam ook een wereld binnen een stad. Amsterdam Sociaal is er trots op dat zoveel verschillende mensen zich met recht Amsterdammer mogen noemen.  

Er zijn weinig plekken op Aarde waar in één stad onder andere Moslims, Joden, Christenen, ongelovigen, Afrikanen, Noord‐ en Zuid‐Amerikanen, Aziaten, Arabieren, Australiërs, Europeanen en natuurlijk Nederlanders in vrede naast elkaar leven. Wij vinden dat we dit unieke feit, in combinatie met onze culturele diversiteit horen te vieren.   Daarom pleit Amsterdam Sociaal voor DiversiteitsDag; vier de verschillen. 
Op DiversiteitsDag zal het hart van Amsterdam, de Dam en omliggende straten, het podium bieden aan een nieuwe Amsterdamse feestdag, waarbij alle culturen de gelegenheid krijgen om hun cultuur met ons te delen. Op deze dag zal er een vrijmarkt zijn, zullen er stands zijn met eten en drinken, zijn er podia met muziek, dans en lezingen, en zullen er buitenbioscopen zijn die films tonen; alles gericht op de vele culturen die onze stad rijk is. 

Het Damrak, Het Rokin, Nieuwezijds Voorburgwal tot de Dam, Nieuwezijds Voorburgwal tot het Spui, de Raadhuisstraat en de Dam zelf zullen beschikbaar zijn voor, in willekeurige volgorde, Afrikaanse-, Aziatische-, Zuid‐Amerikaanse-, Arabische- en Westerse Amsterdammers en de Dam, het hart van de stad zal in het teken staan van Amsterdammers. 

In een betreffend gebied zullen er marktkraampjes verrijzen, waar men spullen, eten en drinken kan verkopen uit de bijbehorende cultuur. Ook zullen er diverse podia zijn waar ruimte is voor muziek, dans en voordrachten. Een soort Koningsdag, maar dan gericht op verschillende culturen. In het ene deel waan je je in Azië, om vervolgens Afrika etc. te bezoeken.

Amsterdam Sociaal is van mening dat wanneer de verschillende culturen in onze stad zich tijdens DiversiteitsDag feestelijk kunnen presenteren, dit het onderling begrip zal vergroten.  

Daarnaast is dit een ideale manier om als Amsterdam te laten zien dat we trots zijn op onze maatschappij. 

Vier de verschillen op Diversiteitsdag!
 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons