Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Bijstand PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - B
Amsterdam Sociaal wil een hervorming van het uitkeringsstelsel en vindt dat gezonde mensen die kunnen werken geen aanspraak meer op een uitkering kunnen maken.

Hoewel er wordt gesproken van een crisis en een toename van de werkloosheid, is er nog steeds een tekort aan laaggeschoolde arbeiders op de arbeidsmarkt. Er is dus blijkbaar nog genoeg werk te vinden, waardoor wij het niet logisch vinden dat iemand die geen werk kan vinden, zijn handje bij de overheid komt ophouden. Amsterdam Sociaal staat voor een systeem waarbij mensen die een uitkering aanvragen, deze twee maanden zonder verplichtingen krijgen. Mocht men na twee maanden van deze regeling gebruik willen maken van de bijstand, dan krijgen zij een baan toegewezen van de gemeente, waarbij het salaris hun uitkering is. Dit is een baan voor drie dagen per week, waarbij de uitkeringsgerechtigde twee dagen de tijd heeft om te solliciteren. Of zij kunnen kiezen voor niet te werken, maar dan worden zij gekort op hun uitkering.

Op deze manier werkt de persoon in kwestie voor het geld, en is de uitkering het salaris. Bovendien wordt het tekort aan arbeidsplaatsen op een efficiƫnte manier opgelost.

Drie groepen dienen vrijstelling van deze verplichting tot arbeid te krijgen, en behouden het recht op een bijstandsuitkering; mensen met een geestelijke beperking, mensen met een lichamelijke beperking, ouders van eenoudergezinnen.

Met een dergelijke regeling blijven mensen binding houden met de samenleving en hebben zij tevens een prikkel om een baan naar keuze te vinden.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons