Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Bestuur PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - B
Dankzij politieke onkunde, bestuurlijk falen en consequent verkeerde beslissingen heeft de gemeentelijke politiek zich vervreemd van de Amsterdammer. Amsterdam Sociaal vindt dat de politiek, als volksvertegenwoordiger, in dienst moet staan van Amsterdam, waarbij het bestuur altijd de kernwaarden vrijheid, gelijkheid en tolerantie in ogenschouw neemt.

Om de politiek dichter bij de Amsterdammer te brengen en daadwerkelijk als volksvertegenwoordiger op te laten treden, zijn wij voor een hervorming van het huidige stelsel.

Wij zijn ten eerste voor de direct gekozen Burgermeester. Een democratische samenleving hoort volgens Amsterdam Sociaal haar eigen vertegenwoordiging te kiezen. Vervolgens stelt deze gekozen Burgermeester, uit de nieuw te vormen gemeenteraad, het College van Wethouders samen, welke de komende periode de stad gaan besturen. Zo kan de direct, door de Amsterdammers verkozen, Burgermeester, zijn eigen college samenstellen uit de door de bevolking gekozen gemeenteraad. Op deze manier zal volgens ons binding met en betrokkenheid bij de gemeentelijke politiek toenemen.

Ook vinden wij dat veel van de huidige gemeentelijke regelgevingen verstikkend werken op zowel de bevolking, als de ondernemers. Wij willen dat de politiek niet langer de middelmaat stimuleert, inziet dat Amsterdam een wereldstad is, waarbij de bevolking wordt aangemoedigd om het maximale uit zichzelf te halen. We leven in de hoofdstad van één van de rijkste landen op Aarde. Alles is mogelijk.

Amsterdam Sociaal wil een gemeente die, in dienst van de bevolking, bouwt aan een nieuwe Gouden Eeuw.

Stop daarom de provincialisering van Amsterdam en steun Amsterdam Sociaal door lid te worden.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons