Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Belastingen PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - B
Een stad als Amsterdam, die haar inwoners veel voorzieningen biedt, ontkomt niet aan het heffen van belastingen. Hoe vervelend het ook is, ze vormen een grote bron van inkomsten en zijn daarom van essentieel belang voor de vooruitgang van de stad. Toch pleit Amsterdam Sociaal voor twee wijzigingen:

Een grote groep van de Amsterdammers, één op de vijf, komt vanwege het lage inkomen in aanmerking voor kwijtschelding. Deze kwijtschelding wordt echter niet automatisch verleend, waardoor er een formulier moet worden ingevuld en opgestuurd. Amsterdam Sociaal wil dat de groep, waarvan immers toch al bekend is dat zij kwijtschelding krijgen, automatisch een vrijstelling krijgen zodat er van hun kant geen handeling noodzakelijk is.

Aan de andere kant is er een groep Amsterdammers die in de hoogste tariefgroep valt. Vanwege hun hoge inkomen betalen zij 51% procent belasting. Van elke verdiende euro staan zij dus vijftig cent af. Amsterdam Sociaal vindt dit een misdadig hoog percentage, maar kan hier als lokale partij niets aan doen. Wel vinden wij dat mensen die al 51% procent belasting betalen, van verdere gemeentelijke belastingen gevrijwaard moeten worden.

Op deze manier hoopt Amsterdam Sociaal het leuker én makkelijker te maken.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons