Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Armoede PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - A
Eén op de vijf Amsterdammers moet rondkomen van een minimuminkomen. Eén op vijf. Amsterdam Sociaal vindt dit aantal schrikbarend hoog en wil armoedebestrijding hoog op de politieke agenda plaatsen.

Nederland is een van de rijkste landen op aarde, Amsterdam is haar hoofdstad en toch zien we hier nog steeds de armoede toenemen. Meer mensen kampen met schulden, voedselbanken kunnen aan de vraag niet voldoen en uit recente cijfers van Bureau Onderzoek en Statistiek blijkt dat armoede een etnisch probleem wordt. Zo lezen wij:

” Daarnaast tekent armoede zich steeds duidelijker af langs etnische lijnen. In absolute termen is de armoede gelijk verdeeld over autochtonen en niet-westerse allochtonen. Maar relatief manifesteert armoede zich veel sterker onder laatstgenoemde groep. De armoedemonitor bevestigt daarmee wat in de diversiteitsmonitor naar voren kwam, dat achterstand een kleur heeft gekregen.” bron: Armoedemonitor 2008:p5

Amsterdam Sociaal wil de nadruk op scholing leggen om zodoende de financiële positie van de armste groepen te kunnen verbeteren. Prestigeprojecten van ruim 400 miljoen euro zoals de Noord/Zuid lijn juichen wij van harte toe, maar pas als het fundament goed is. In een stad waar armoede schrikbarend toeneemt, dient de prioriteit bij opleiding, scholing en werkgelegenheid te liggen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons