Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Architectuur PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - A
Met onder andere haar monumentale gebouwen, grachtenpanden en karakteristieke binnenstad werd Amsterdam op de architectonische kaart geplaatst. Wanneer we daar de werken van Berlage en de Amsterdamse School uit de vorige eeuw bij optellen, zien we dat Amsterdam van oudsher een pionier was qua architectuur. Toch lijkt dit al een eeuwigheid geleden.

Amsterdam Sociaal vindt dat, net zoals in de politiek, de maatschappij en de economie, de middelmaat regeert in de architectuur. Dit komt tot uiting in saaie, grauwe, doorsnee gebouwen. De binnenstad moet gekoesterd worden, maar wij vinden dat de grootsheid van weleer best in het straatbeeld naar voren mag komen. Amsterdam moet weer toonaangevend worden, ook op het gebied van architectuur.

Amsterdam kent vele nationaliteiten, wij zouden hier graag meer van terug willen zien dan een halfslachtige poging tot Chinatown op de Zeedijk. Caribische, Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse culturen maken gebruik van veel kleuren, Arabische culturen kennen het gebruik van mozaïek en zo zijn er talloze voorbeelden. In de Bijlmer zien we met de straat van 1001 culturen een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.

Amsterdam is een wereldstad, rijk aan culturen en Amsterdam Sociaal wil dit meer tot uiting laten komen in het straatbeeld.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons