Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Ajax PDF Afdrukken E-mail
Standpunten - A
In een democratie is de politiek actief voor het volk. En waar voetbal volksport nummer één is, is Ajax de meest populaire voetbalclub in Nederland én in Amsterdam. Amsterdam Sociaal wil daarom een gemeente die Ajax op waarde schat en beseft wat Ajax heeft betekend voor de uitstraling van Amsterdam in de wereld.

De huldiging van Ajax dient altijd op het bordes van Stadsschouwburg op het Leidseplein plaats te vinden. Deze traditie dient in ere hersteld te worden en mag niet door een paar relschopper verpest worden. Bij ongeregeldheden dient de ME kordaat op te treden en de rellen in de kiem te smoren. Het overgrote deel van de supporters komt te goeder trouw, en zij mogen niet de dupe worden van een kleine groep hooligans.

Ook heeft Ajax, met de Amsterdam ArenA en de beveiliging aldaar al het mogelijke gedaan om tijdens wedstrijden wanordelijkheden te voorkomen. Wanneer er dan toch problemen ontstaan waardoor politieoptreden vereist is, is het onredelijk om deze kosten op Ajax te verhalen. Ajax heeft aan haar verplichtingen voldaan en daarom is het in onze ogen niet rechtvaardig wanneer zij voor de kosten opdraaien. De politie doet in dergelijke gevallen gewoon haar werk.

Amsterdam Sociaal wil een stad die als twaalfde man achter Ajax staat, zodat we binnen de kortste keren weer met de Europa Cup door de grachten kunnen varen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons