Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Denktanks PDF Afdrukken E-mail
Over ASO - Denktanks

Binnen de Amsterdam Sociaal Denktanks hebben de leden de mogelijkheid om het gedachtegoed en de standpunten van de partij mede helpen te ontwikkelen. Daarnaast ontwikkelen Denktanks scenario's welke in het partijprogramma worden opgenomen. Op die manier biedt Amsterdam Sociaal haar leden de mogelijkheid om direct invloed uit te oefenen op de partij.

Binnen een betreffende Denktank, bijvoorbeeld onderwijs, ontwikkelen de leden naast het gedachtegoed van de partij, ook vijf verschillende onderwijs-scenario's. Een scenario is een mogelijk standpunt ten aanzien van, in dit geval onderwijs, zoals deze in het verkiezingsprogramma zou kunnen worden opgenomen.

Per Denktank worden deze vijf scenario's vervolgens voorgelegd aan de partijraad, welke het aantal uiteindelijk terugbrengt tot drie scenario's per doelstelling. Uiteindelijk worden aan de leden tijdens de Algemene Leden Vergadering per doelstelling een overzicht van de drie scenario's gegeven, waarna de leden kiezen welk scenario in het verkiezingsprogramma wordt opgenomen.

Een Denktank wordt voorgezeten door een lid uit de partijraad en is verder vrij toegankelijk voor alle leden van Amsterdam Sociaal. Doorgaans komt een Denktank eens per kwartaal bijeen voor overleg.

Bij Amsterdam Sociaal ontwikkelen de leden zelf het beleid en bepalen ze uiteindelijk ook wat er in het verkiezingsprogramma komt te staan.

Door de verantwoordelijkheid op deze manier met de leden te delen, hopen wij uit te groeien tot een partij waarmee mensen zich kunnen identificeren én waardoor men zich willen laten vertegenwoordigen.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons