Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Lancering verkiezingsprogramma en kandidatenlijst PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Persberichten
Ook deze verkiezingen zet Amsterdam Sociaal zich weer actief in voor een sociaal Amsterdam. Op zondag 5 januari zal Amsterdam Sociaal dan ook om 14:00 voor pers en publiek haar verkiezingsprogramma en kandidatenlijst onthullen in café de Raedt.

Omdat Amsterdam Sociaal van mening is dat de huidige politieke partijen niet het belang van de Amsterdammers dienen én omdat ASO van mening is dat Amsterdam egoïstischer, intoleranter en individualistischer wordt, zal het thema tijdens deze verkiezingen Meer Menselijkheid zijn.

In het verkiezingsprogramma pleit Amsterdam Sociaal onder andere voor een nieuwe Amsterdamse feestdag; DiversiteitsDag, aandacht voor de mens in het onderwijs middels het vak Ethiek, bestrijding van jeugdwerkloosheid en armoede en komen zij op voor de Wallen, de HORECA en coffeeshops.

Dit alles vanuit de kernwaarden vrijheid, gelijkheid en tolerantie.

Tevens doet Amsterdam Sociaal in het verkiezingsprogramma een oproep aan de inwoners van Amsterdam. Door middel van drie kleine, concrete handelingen vraagt de partij hen om bij te dragen aan Meer Menselijkheid in Amsterdam.

Op de kandidatenlijst staan vier Amsterdammers, die elk vanuit een eigen invalshoek de stad willen vertegenwoordigen.

Bas Merkx is voorzitter van Amsterdam Sociaal en zet zich in die hoedanigheid in voor vrijheid, gelijkheid en tolerantie in Amsterdam. Tomas Postema heeft een achtergrond in de planologie en wil zich inzetten voor een sociaal Amsterdam. Naomi Rijke is docente heeft veel ervaring met het begeleiden en helpen ontplooien van jongeren en streeft naar een eerlijke toekomst voor onze jeugd. Metje Blaak, auteur van het boek ‘Moskou aan de Amstel’, zet zich al jaren in voor het belang van de prostituee en is oprichtster van de Rode Draad. Met haar kennis en kunde wil ze zich inzetten voor een eerlijk beleid in onze stad.

Amsterdam Sociaal onderscheidt zich door visie te koppelen aan daadkracht. Met deze kandidaten hopen zij het volk terug te brengen in de vertegenwoordiging en gaan zij voor Meer Menselijkheid.

De lancering vindt aanstaande zondag om 14:00 uur plaats in café de Raedt, in de Raadhuisstraat 6, te Amsterdam en is voor iedereen vrij toegankelijk.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons