Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
ASO presenteert Amsterdamse Prostitutie Monitor PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Persberichten
zaterdag, 27 februari 2010 12:02

AMSTERDAM – Zondag 28 februari zal Amsterdam Sociaal de resultaten van de Amsterdamse Prostitutie monitor presenteren. Het eerste rapport zal worden overhandigd aan Metje Blaak, van de vakbond van prostituees; de Rode Draad.

Dit eerste grootschalige onderzoek onder prostituees gaat onder andere in op het prostitutiewerk, werken onder dwang en de plannen van de gemeente voor het Wallengebied. Waar de gemeente de prostituee niet heeft betrokken bij haar beleid, probeert Amsterdam Sociaal middels de Prostitutie Monitor de prostituee haar stem terug te geven.

Zo blijkt uit de Prostitutie Monitor dat 88 procent van de ondervraagden zich niet vertegenwoordigd voelt door de politiek en vindt 90 procent dat het gemeentebeleid niet in hun belang is. Ook is 85 procent van de ondervraagden een tegenstander van de huidige aanpak op de Wallen. De gemiddelde prostituee is verder tevreden tot zeer tevreden over haar werk en haar klanten en 95 procent van de ondervraagden kan zonder problemen stoppen met werken.

Aanstaande zondag zal door Amsterdam Sociaal het volledige rapport worden gepresenteerd. De presentatie zal plaatsvinden om 15:00 uur ’s middags in St Paul's Lounge Café in de Gravenstraat 24, te Amsterdam en is vrij toegankelijk.

Amsterdam Sociaal heeft het onderzoek uitgevoerd omdat zij voorstander is van een beleid op de Wallen waarbij de prostituee centraal staat en haar mening wordt gehoord.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons