Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
ASO gaat voor vrijheid, gelijkheid en tolerantie PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Persberichten
vrijdag, 25 september 2009 11:51

AMSTERDAM - Amsterdam Sociaal is een nieuwe Amsterdamse politieke partij die zich primair bezig houdt met het welzijn van Amsterdam en haar inwoners en zich inzet voor vrijheid, gelijkheid en tolerantie. Als eerste partij in Nederland gebeurt dat niet alleen langs politieke weg, maar is Amsterdam Sociaal ook maatschappelijk actief.

Naast het abstracte niveau van de politiek, biedt Amsterdam Sociaal diverse diensten om de Amsterdammer actief te ondersteunen in het dagelijks leven. Zo kan men bij Amsterdam Sociaal terecht voor maatschappelijke dienstverlening, juridisch advies, sociale activering en politieke trainingen. Bovendien worden deze diensten gratis geleverd aan mensen met een minimuminkomen.

 

De partij is opgericht uit onvrede over het huidige beleid in Amsterdam. Volgens Amsterdam Sociaal is een gemeenteraad die de Wallen dreigt te sluiten, die coffeeshops straks tot het verleden laat behoren, die de horeca kapot maakt met haar regeldrang en die er bovenal voor zorgt dat één op de vijf Amsterdammers moet rond zien te komen van een minimuminkomen terwijl er wel miljarden aan de Noord/Zuid worden verspild, een gemeenteraad die thuis hoort in de provincie. Daarom wordt het speerpunt van Amsterdam Sociaal tijdens de komende verkiezingen; Stop de provincialisering van Amsterdam.

Amsterdam Sociaal is van plan tegenwicht te bieden aan de huidige gemeentepolitiek die, volgens hen, als volksvertegenwoordiger niet langer de wil van het volk verkondigt en met haar regelgeving tevens een verstikkende werking heeft op haar inwoners. Amsterdam Sociaal wil een Amsterdam die diversiteit als haar kracht ziet en haar inwoners de gelegenheid geeft om, aan de hand van de kernwaarden vrijheid, gelijkheid en tolerantie, het maximale uit zichzelf te halen.

Wanneer gevraagd wordt naar de ideologische achtergrond van de partij, antwoord Bas Merkx, voorzitter van Amsterdam Sociaal “Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een Socialistisch standpunt innemen? Wij denken dat dergelijke hokjes het wij-zij gevoel stimuleren en alleen maar zorgen voor verdeeldheid in de maatschappij. Daarom laten wij ons blikveld niet beperken tot één ideologie om zodoende legio oplossingen categorisch uit te sluiten. Waar andere partijen kiezen voor een ideologie, kiest Amsterdam Sociaal voor de idealen: vrijheid, gelijkheid & tolerantie.

Daarnaast hebben leden binnen de partij een unieke mogelijkheid om hun stem te laten horen. Zo kunnen de leden in de Amsterdam Sociaal denktanks het gedachtegoed van de partij verder helpen ontwikkelen en kunnen zij ook zelf bepalen welke standpunten in het verkiezingsprogramma worden opgenomen. Door het op deze manier delen van de verantwoordelijkheid hoopt Amsterdam Sociaal uit te groeien tot een partij waarmee men zich kan identificeren én waardoor men zich wil laten vertegenwoordigen, zodat er samen aan een nieuwe Gouden Eeuw gebouwd kan worden. Meer informatie over de idealen, standpunten, diensten en doelstellingen van de partij is te vinden op www.amsterdam-sociaal.nl.

 

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons