Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Brief gemeenteraad prostitutiebeleid PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Amsterdam Sociaal nieuws

Beste gemeenteraad,

Nadat jullie rond 2009 geconstateerd hebben dat prostituees massaal slachtoffer van mensenhandel zijn en ondernemers op de Wallen nauwe banden met de onderwereld onderhouden, is het project 1012 opgestart om zodoende de positie van de prostituee te verbeteren en ze te beschermen tegen uitbuiting.

In de tussentijd werden ondernemers op de Wallen consequent weggezet als uitbuiter, crimineel of criminogeen en werden prostituees per definitie als slachtoffer behandeld.

Nu vier jaar verder heeft de gemeente de misstanden proberen op te lossen door met een wijziging van het prostitutiebeleid te komen. Allereerst hulde dat jullie vier jaar de tijd hebben genomen om met een vernieuwd prostitutiebeleid te komen. Zoals jullie zelf beweren nemen jullie misstanden in de prostitutie zeer serieus, waardoor Amsterdammers mogen verwachten dat er na vier jaar bedenktijd een weloverwogen, goed uitgewerkt plan ligt om prostituees beter te beschermen tegen misstanden.

Hoewel de plannen van goede wil getuigen, blijkt duidelijk dat u als gemeenteraad, met uitzondering van mevrouw van Doorninck, geen feeling heeft met de materie en dat uw plannen het averechtse effect zullen hebben; prostituees worden door u nog verder in het nauw gedreven en er wordt teveel verantwoordelijkheid bij de raamexploitanten gelegd. Daarbij stelt u dermate hoge eisen aan de uitoefening van het beroep, dat u in strijd handelt met Europese wetgevingen.  Diezelfde Europese wetgevingen kunnen tenslotte ten aanzien van de taaltoets roet in het eten gooien, aangezien dit in strijd is met de beginselen van vrijheid en gelijkheid.

Na het bestuderen van uw plannen heeft Amsterdam Sociaal dan ook de volgende vragen, welke u hopelijk kunt verduidelijken.

Bent u op de hoogte van het feit dat de gemeente zelf moeite heeft met het trainen van prostitutiecontroleurs op het gebied van mensenhandel? Deze controleurs zorgen veelal voor overlast bij prostituees, met als gevolg dat meerdere prostitutiecontroleurs zijn geschorst. Is het dan niet raar dat u deze verantwoordelijkheid bij raamexploitanten legt?

Wat voor opleidingen gaat u de raamexploitanten bieden? Een raamexploitant moet in het door u opgestelde intake gesprek een prostituee namelijk toetsen op zelfredzaamheid. In deze intake dient aandacht te worden besteed aan: indicatoren van mensenhandel, taalvaardigheid, kennis van rechten en plichten, gezondheid (fysiek en geestelijk), verslaving, cognitief vermogen en/of laaggeletterdheid. Biedt u taalcursussen aan raamexploitanten die geen Spaans, Duits of Engels spreken? Verzorgt u opleidingen zodat raamexploitanten de vereiste psycho- en fysiologische inschattingen kunnen maken?

Bent u op de hoogte van het feit dat uw nieuwe beleid direct ingaat tegen de grondbeginselen van ons recht? Waarom mag een prostituee wel Spaans, maar geen Roemeens spreken? Is iemand uit het Oostblok minder zelfredzaam, dan iemand uit Spanje? U benadeelt hele bevolkingsgroepen met uw beleid.

Bent u op de hoogte van wat u als gemeente verstaat onder mogelijke signalen van uitbuiting en dwang? Zo ja, hoezo is het een signaal van dwang als meerdere prostituees samen een huis delen? Hoezo is het een signaal van dwang als een prostituee tijdens het werk staat te bellen?

Bent u er verder van op de hoogte dat u jarenlang ondernemers op de Wallen als crimineel en criminogeen heeft weggezet, maar dat u het aan deze ondernemers nu toevertrouwd om, samen met u als gemeenteraad, mensenhandel en misstanden te bestrijden? Dat in ogenschouw nemend, bent u dan tot de conclusie gekomen dat ondernemers op de Wallen niet zo criminogeen zijn als u deed voorkomen en grotendeels wél van goede wil zijn?

Is het tenslotte niet logischer om de taaltoets te schrappen, beter samen te werken met de prostituees en raamexploitanten en deze te betrekken bij de totstandkoming van uw plannen? Op die manier vermijd u het risico dat u plannen opstelt die niet het gewenste doel bereiken, want vergeet niet welk belang u dient met uw prostitutiebeleid; het belang van de prostituee.

Indien de prostituee zo kwetsbaar is als u schetst, dan dient de gemeente zelf de intakegesprekken te faciliteren door getrainde professionals, om zodoende op adequate wijze ondersteuning te kunnen bieden aan de prostituees.

In afwachting van uw antwoord,Bas Merkx
Amsterdam Sociaal

-----------------
Bovenstaande brief is naar de gemeenteraad verstuurd en zal als raadsadres worden besproken.
 

Reacties 

 
0 #7 Sherlyn 03-01-2019 04:04
Hi. I have checked your amsterdam-sociaal.nl and i see you've got some duplicate content so
probably it is the reason that you don't rank hi in google.
But you can fix this issue fast. There is a tool that generates articles like human, just search in google: miftolo's tools

Also visit my site :: ChangBig: https://RandyTalks.jimdo.com
Citeer
 
 
0 #6 Jeffry 02-08-2018 06:48
I can see that your page probably doesn't have much
traffic. Your posts are awesome, you only need more new readers.
I know a method that can cause a viral effect on your website.
Search in google: dracko's tricks make your content go viral

Here is my blog 99Bernice: https://Kinafat.blogspot.com
Citeer
 
 
0 #5 Brook 27-03-2018 10:06
I have checked your website and i have found some duplicate content, that's
why you don't rank high in google's search results, but there is a
tool that can help you to create 100% unique
articles, search for; boorfe's tips unlimited content

Stop by my web-site JoniChief: https://AnnaSee.wix.com
Citeer
 
 
0 #4 Jocelyn 09-09-2016 03:10
Playing mobile strike
hack tool hack game download noԝ free: http://www.bioenerjisifauzmani.com/index.php?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=653168 Strike іs free,
Ƅut if you want tߋ play ѕuccessfully ɑnd գuickly, үoս have got to buy additional assets ѕuch as gold, &
vip foг genuine money.
Citeer
 
 
0 #3 Leslie 11-09-2015 23:49
More information: Clan Wars Status Updates Supercell's official Forums
for several fans of Clash of Clans, Hay Day and Boom Beachfront!


Feel free to visit my web site :: clash Of Clans hack winrar: http://telechargerfarcry4.fr
Citeer
 
 
0 #2 Amsterdam Criticus 16-12-2013 14:08
Het is jammer dat politiek Amsterdam geen gebruk meer kan maken van de ervaringen van een van haar red light specialisten, dhr Oudkerk. Feit is dat het tot voor kort legale deel van de dames nu her en der verspreid door de stad doorgaat, de schoorsteen moet immers bij hen ook blijven roken. Bovendien verliest het redlight district aan nteresse bij de toerist hetgeen de gehele middenstand in dat gebied merkt.
Citeer
 
 
0 #1 Josie L 23-06-2013 11:56
The age limit of 18 is pure discrimination and completely illogical.
When you are 18 you are an adult. This will lead to an increase of workers between 18-20 disappearing into the black market.

http://freenternational.wordpress.com/2013/03/12/amsterdam/
Citeer
 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons