Verkiezingsprogramma

Via onderstaande link kan met het verkiezingsprogramma 2014 voor de gemeenteraadsverkiezingen in...

Lees meer...

Standpunten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de standpunten van Amsterdam Sociaal. Klik hieronder op de letter naar...

Lees meer...

BeginselManifest

Wat is links? Wat is rechts? Heeft het Socialisme de wijsheid in pacht? Mag een Liberaal een...

Lees meer...
Amsterdam Sociaal lanceert de Straatbieb PDF Afdrukken E-mail
Nieuws - Amsterdam Sociaal nieuws

Waar de gemeente ervoor kiest om te bezuinigen op bibliotheken, blijft Amsterdam Sociaal zich actief inzetten voor een sociaal Amsterdam. In tijden van maatschappelijke en culturele afbraak lanceert ASO daarom de Straatbieb; gratis straatbibliotheken voor alle Amsterdammers.

Wegens voorgenomen bezuinigen dreigen veel bibliotheken in Amsterdam de deuren te moeten sluiten. Daarnaast zien andere bibliotheken zich genoodzaakt om personeel te ontslaan en minder lang open te blijven om zodoende het hoofd boven water te houden. Dit is een direct gevolg van de geringe steun van onze overheid en Amsterdam Sociaal ziet dit als een zeer zorgelijke ontwikkeling.

Wij staan voor een Amsterdam waarin alle Amsterdammers de mogelijkheid hebben om zichzelf te ontwikkelen en boeken zijn daarbij van essentieel belang. Niet alleen stimuleren boeken de verbeelding, ook bieden ze handvatten voor het opdoen van kennis en verbeteren ze de taalvaardigheid. Reden te meer voor Amsterdam Sociaal om te zorgen dat boeken voor iedereen gratis toegankelijk blijven. Bezuinigen op boeken is bezuinigen op kennis.

Daarom zullen wij zaterdag 20 april 2013 om 15:00 uur in het Westerpark de Straatbieb lanceren. De Straatbieb is een plek waar men gratis boeken kan lenen en met elkaar in gesprek kan gaan over interessante literatuur. Zodoende pogen wij niet alleen het lezen van boeken te stimuleren, maar hopen wij ook dat de Straatbieb een plek zal zijn waar men sociale contacten opdoet en daarmee de maatschappelijke tendens van toenemende individualiteit doorbreekt.

Wil jij een boek lenen? Heb je boeken die je graag met anderen wilt delen? Kom vanaf zaterdag 20 april naar de Straatbieb!

Tenslotte willen wij Amsterdammers actief bij de Straatbieb betrekken door middel van de ‘Een bieb voor je buurt’ actie. Met deze actie kunnen Amsterdammers hun stadsdeel nomineren voor de volgende Straatbieb. Het stadsdeel met de meeste stemmen zal één maand later, op 18 mei 2013, de volgende Straatbieb ontvangen.

Amsterdam Sociaal roept daarom alle Amsterdammers op om, via www.facebook.com/Straatbieb, hun stadsdeel te nomineren voor de volgende Straatbieb.

Locatie Straatbieb Westerpark: http://goo.gl/maps/WgqpX

 

 

 

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Hoe Sociaal ben jij?

Binnen 10 vragen weet je of je bij Amsterdam Sociaal past

Klik op bovenstaand logo om de test te starten.

ASO Contact

Amsterdam Sociaal
Postbus 14882
1001 LJ Amsterdam

KvK: 34343837


Email ons